ZARA KRONVALL SIGFRIDSSON

Välkommen hit! Här finner du en blogg om livet med allt vad det innebär och du får följa med mig på min resa med musiken.

Vårt stjärnskott!

Allmänt, Sång/Musik/Artisteri Permalink3
Hon gjorde det! Nådde ett av sina mål och bakom det finns massor av hårt jobb! 

(null)

Precis som Kristianstadsbladet skriver i sin artikel om Änglas vinst: Molly Sanden vann den medan Zara Larsson, Amy Damond & Oscar Zia fick se sig besegrade. Även Zara & Emil. Men Ängla, hon såg till att kamma hem pokalen till Sigfridsson hemmet! 

Ängla deltog för första gången i Stjärnskott när hon var 9-10 år, då sjöng hon Färger i en vind. Efter det har hon tävlat några gånger till i just Stjärnskott och tagit sig till final två gånger, varav en av de gångerna hamnade hon på tredje plats. 
Sedan tog det stopp. Hon ville inte tävla mer. 
Pressen på sig själv var alldeles för stor. Så Ängla tog en paus från tävlandet men fortsatte uppträda så mycket som möjligt. Ja, ni som följer mig vet. 

I år sa hon plötsligt: - Jag vill anmäla mig till Stjärnskott! 
Vi pratade igenom det länge och väl. Skulle hon klara det, skulle hon kunna åka dit utan att bryta ner sig själv om hon inte skulle bli nöjd med resultatet? 
Ja, hon kände sig redo. Så en anmälan skickades och Ängla var i final på Viking Line! Målet nu var att ha skoj och vara trygg i sig själv och hennes talang oavsett resultat. 

Väl idag på finaldagen vaknade Ängla sjuk. En ömmande hals hade smugit sig på i fredags och idag var rösten trött & näsan rinnig. 
Att sjunga "I have Nothing" kräver att rösten är på topp. Efter mycket röstövningar för att mjuka upp rösten i hytten tillsammans med Emil kände hon sig redo! Puh! 

Och det gick vägen! Hela vägen! Ängla vann pokalen och Sveriges äldsta talangtävling 2019! 
Men man får inte glömma hur mycket hårt arbete det ligger bakom det. Målmedvetenhet, tålamod och en massa timmars sång. Jag skojar inte när jag säger att Ängla kan repa en ton, ett ord, femtio gånger samma dag, om hon inte tycker den sitter. Hon lägger många timmar varje vecka på att repa sång. 
Att Ängla skulle glida på en räkmacka för att hon har en musicerande familj är så osant som det går. Visst, hon har kunnat få scenvana tillsammmans med oss, men hennes talang är fullt ut hennes egen förtjänst! 

Jag är stolt över Ängla (och mina andra två barn) på många sätt. I dag är jag mest glad & lycklig över att Ängla fick uppleva detta! En belöning för allt slit, svett & ibland tårar! 
Ja, Ängla är så värd denna pokal! 

Tack till Lingman & CO som tar sig an alla duktiga talanger i vårt avlånga land! Idag är det Tomas som styr rodret, son till Lasse som grundade tävlingen. 
Lasse finns tyvärr inte med oss idag men jag hoppas han var med från ovan. Han trodde på Ängla. Han sa för några år sedan att Ängla en dag skulle vinna denna tävlingen. Idag hände det! Han trodde även på mig när jag var 14 år och ingick i duon "MatiZara" med min kompis. Vi vann aldrig, men Lasse gav oss andra jobb och uppmuntrade oss att fortsätta uppträda! När jag sedan slog igenom med Sarek fick vi vara gästartister på all stopp Stjärnskott hade under en period! 
Deras jobb för unga talanger är viktigt! 

Några foton från Änglas resa i Stjärnskott: 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Och ett foto på mig, innan en tävling i Lingmans regi som hette "Schlagerstjärnan" (för äldre personer)!
Tror jag var 18 år här och min bästis Elin var med som moraliskt stöd! Att jag inte vann vet ni redan. 😜 Men scentiden gav mig erfarenhet! 
(null)

Lycklig för Änglas skull kommer jag nu somna gott! Tack för alla hejarop & grattis till Ängla idag! Ni är toppen som stöttar henne så! 💖#1 - - Mormor/ mamma:

Stort grattis till Ängla . Det var hon värd efter all tid hon lägger ner 🌟❤️🌟

#2 - - Milo:

Ja denna tjej har jag alltid trott på. Sagt redan för 1å årsedan att hon kommer att slå oss med häpnad. Finns inget absolut inget som är gratis, man får jobba. Åh det ger resultat. Kram

#3 - - Maria Mariachen Bredin:

Grattis Ängla :)

Till top