ZARA KRONVALL SIGFRIDSSON

Välkommen hit! Här finner du en blogg om livet med allt vad det innebär och du får följa med mig på min resa med musiken.

En vanlig vecka i januari

Allmänt Permalink1
Många av veckans dagar är tuffa, men självklart har vi också dagar som är bra. Ibland vill man slita sitt hår och ibland skrattar vi åt alla upptåg. 

(null)
Ett av sonens alla projekt. Konstnärlig är han. 
Barnens skola har gjort förändringar.  Förändringarna är för att de ska fungera bättre för barnen med npf och givetvis blir det i sin tur lugnare arbetsmiljö för alla.  En förändring vi önskat, så vi är glada över det. 
En förändring för ett barn utan npf kan vara svårt, men en förändring för ett barn med npf är som att kliva över berg. En otrolig stress, som visar sig på många olika sätt. Då vi föräldrar och pedagoger hela tiden måste ligga steget före. Förebygga och förbereda. Det har vi alla gjort denna vecka och det ger resultat. För varje dag, som han får må bra, mår vi bra. Vi kanske får en extra minut över till våra tappra tjejer, som ofta får stå åt sidan. Vi vill såklart att han ska kunna se sina superkrafter i framtiden, som alla pratar om, men innan man hittar dem och kan hantera funktionsvariationen är det tufft. Att vara ett barn, som är annorlunda är tufft. 

Jag har en klok vän, som skrev så fina och bra ord på sin Facebook idag, där igenkänningen var stor. Vill dela delar av texten här med er:

"Lite som boken "ingen familj är en ö".
(Mina- Zaras ord, har du inte läst den, gör det)

"Man kan inte begära att alla ska förstå hur det är att kämpa för sina barn med autism/adhd. Som färälder till barn med npf så får man alltid vara alert, alltid vara beredd att strida för sina barn. Lägga tid på att få barnens liv att fungera , upplysa pedagoger, tränare, medmänniskor, familj och vänner dagligen.
Man försöker få omgivningen att förstå att det inte är för att man inte orkar fostra, läxa upp eller bara skiter i barnen som de är annorlunda. Varje vaken minut läggs på att vägleda barnen och hitta metoder och strategier för att underlätta vardag, skola och ha ett vanligt liv.
Det är svårt nog som det är att vara förälder idag med allt som ska se bra ut, så dömande kommentarer mm stärker inte utan mer skälper.
Tror vi bör prata mer öppet om barnens mående överlag.❤"

Vet du, det känns fint att dela detta med er. Att öka kunskapen om npf och berätta hur det är att leva nära ett barn med adhd. Jag är glad att jag tog steget, öppenhet leder till förståelse. Tack för alla kommentarer! 
Hoppas du haft en fin dag! 🌟

#1 - - Mamma:

Så bra skrivet av er . Ut med kunskapen om Npf. ❤️❤️

Svar: Yes! Tack ❤️
Zara Kronvall Sigfridsson

Till top