ZARA KRONVALL SIGFRIDSSON

Välkommen hit! Här finner du en blogg om livet med allt vad det innebär och du får följa med mig på min resa med musiken.

Kan du köa?

Allmänt, Zara skriver Permalink1
Det här min vän, vet jag delar människor i två läger. Det finns inget som retar mig så mycket som människor som inte förstår sig på kösystem. Det får mig att vilja skrika rakt ut! 

(null)

Jag är precis hemkommen från en matbutik och har precis varit med om det som får mig att koka! 
Man står där i kön med sina varor. Kunderna framför ska hämta ut paket, spela på lotto och allt sådant där som de har rätt att göra. Det är butikens ansvar att öppna den andra kassan, vilket man också väljer att göra. Där står vi på rad och jag är näst på tur, efter någon som ska kolla kuponger och spela. Kassörskan ropar "jag kan hjälpa till i denna kassan" och någon kommer glidande inifrån butiken med sin vagn med mat och har såklart närmast till den kassan, men har inte, som vi andra, stått och väntat på sin tur i en fin rad en stund. Något som är väldigt tydligt när man kommer inifrån butiken. 
Helt oberört, men kvickt, så hen inte missar att bli först, trots att hen ser att vi andra, som köat är på väg. (Detta gäller givetvis inte bara denne person, det här händer hela tiden). 

Jag vet, det finns inga regler för att köa. Personer, som gör så här, tycker de har precis lika mycket rätt till det, som jag tycker de har fel. Jag skulle aldrig i mitt liv få för mig att göra likadant, utan brukar alltid kolla med kunden före mig, att den uppmärksammat att en ny kassa öppnat och att den är först på tur. Hade jag kommit inifrån butiken, hade jag snällt väntat, till de som köat fått sin plats.  Jag tycker det tillhör rent hyfs och det triggar verkligen mig när någon gör så här. 

Jag har själv arbetat i butik, nämligen H&M, som ju näst intilll alltid har folk som vill betala. Där har jag sett dessa människor slänga sig förbi allt och alla för att ta sig fram när man öppnade en ny kassa. Jag var dock alltid noga med att säga "jag hjälper nästa SOM STÅR PÅ TUR" istället för "Jag kan hjälpa till här", ett tips jag fick från en kollega, som delar min uppfattning om köande. 
Inte för att de lyssnade på det, men när jag sett hur en person stått sist i kön och gått före alla andra, sa jag vänligt (men med jubel inombords), "jag får be dig ställa dig sist i kön igen, jag hjälper nästa som är på tur". 👊🏼
#1 - - Lisa:

Håller fullständigt med dig.....till 100 %!!!! Jag är värsta köpolisen😂, o då menar jag bokstavligen....jag har gått fram till folk o flyttat på dem o visat vart kön börjar! Jag kokar med inombords😡 när folk tränger sig före o verkar tro att deras tid är mer värdefull än andras! Jag kommer aldrig att ge vika för detta😊 Så kör hårt Zara👏🏻👊

Till top