Tjejer, nu skärper vi oss!

Publicerat: 2018-01-04 Kl: 12:59:31 | I kategori: Allmänt

Det är 2018, #metoo har slagit igenom men buller och bong! Äntligen. De flesta tjejer kallar sig feminister och tiden är inne då vi håller ihop. Eller? 

(null)

Nej, då dimper det ner ett anonymt elakt meddelande till tonårsdotter, från ett fegt nättroll. Trollet berättar elaka saker om dotterns kropp och vad hon bör ha på sig och inte. 😡

Direkt dras jag tillbaka till min egen tonårstid och inser att det inte blivit mycket bättre. Visst, då fanns inget nät, men de fanns bänkar och andra ställen att klottra på. Där kunde jag läsa "fina" rader om mig själv då & då. 

Jag vill bara säga till dottern, att skit i det. Du är den vackraste på jorden, men jag vet att mina ord inte hjälper fullt ut. Jag vet att de de där elaka orden etsar sig fast. Jag fick höra att jag hade för håriga armar för att bära t-shirt. Först i 20 års åldern kände jag mig bekväm att visa armarna igen. Jag tröstar henne och hoppas såren läker snabbt. 

Vi hjälps väl åt att vägleda våra barn i detta?  Att stå samman och sluta klanka ner på varandras utseende och låta oss se ut som vi gör! Låt 2018 och framåt bli en tid då vi tjejer håller ihop. Skönhetsideal finns det så många andra som försöker bestämma åt oss ändå. 

Vi kanske har kommit en bit på vägen. Men kom igen tjejer, vi kan bättre! 👊🏻


Kommentarer
Postat av: Mormor/mamma

Håller med ❤️❤️

2018-01-04 @ 22:04:14
Postat av: Malin

Bra formulerat! Förhoppningsvis är höstens me too-revolution bara början på något riktigt bra! Vi kan bättre och är värda så mycket mer! Som mamma till en dotter och två söner ser jag en enormt viktig och stor uppgift framför mig (och min man). Att de ska växa upp till självsäkra individer med en självklar respekt och ödmjukhet inför andra.

2018-01-05 @ 11:44:58
Postat av: Hannah

💞💞 man blir så otroligt ledsen över att läsa detta 😢

Svar: 💖
Zara Kronvall Sigfridsson

2018-01-07 @ 08:48:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback