Har du packat frukten?

Publicerat: 2018-08-27 Kl: 22:37:21 | I kategori: Sång/Musik/Artisteri | 0 kommentarer

Urusel på att blogga är jag. Kan man skylla på att jag blivit inkastad i vardagsflipperspelet, som även rullar lite fortare än vanligt? 

Foto: Karina Ljungdahl
Skolorna har dragit igång, den första läxan är hemskickad, frukten ska packas ner, gympaskorna är för små och vart f-n har vi lagt gummistövlarna??!? Typ så. Härligt ändå. 
Mitt i vardagsmatlagningen efter jobbet försöker jag styra in bokningar och svara på mail och repa. Men det går, för det är så förbannat skoj! Nämnde jag att jag började måla om köksbordet idag också 😝

Vi, jag och Jessica, har fått en bokare och gigen börjat trilla in. Nostalgi är grejen nu och tänk att vi är så gamla att vi kan bjuda just på det. Fattar ingenting 😝 Snart ses vi någonstans i Sverige! 

"En helt ny dag" har streamats snart 22000 ggr på Spotify, helt utan någon hjälp från skivbolag eller annat PR-folk. Det är tack vare dig! Så tack, tack, tack! 😘🙏🏽

I helgen var vi uppe och sjöng på ett event. Erwik Communication stod för det och eventet var #trasdockansdag 
Det kändes fantastiskt att få vara en del av det. ❤️
(null)
(null)
(null)
#kidstoo
Besök gärna atsub för att se deras fantastiska arbete för barn som får/fått utstå våld och sexuella övergrepp. Bidra gärna om du har möjlighet. 

(null)

(null)

Självklart bar jag smycken från Cronerts guld. Denna gång Edblads nya kollektion och favoritklockan från Mockberg! 🌟

Detta för nu. Ska bli bättre. Lovar. Kanske. 😘


Kan du köa?

Publicerat: 2018-08-14 Kl: 18:16:22 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Det här min vän, vet jag delar människor i två läger. Det finns inget som retar mig så mycket som människor som inte förstår sig på kösystem. Det får mig att vilja skrika rakt ut! 

(null)

Jag är precis hemkommen från en matbutik och har precis varit med om det som får mig att koka! 
Man står där i kön med sina varor. Kunderna framför ska hämta ut paket, spela på lotto och allt sådant där som de har rätt att göra. Det är butikens ansvar att öppna den andra kassan, vilket man också väljer att göra. Där står vi på rad och jag är näst på tur, efter någon som ska kolla kuponger och spela. Kassörskan ropar "jag kan hjälpa till i denna kassan" och någon kommer glidande inifrån butiken med sin vagn med mat och har såklart närmast till den kassan, men har inte, som vi andra, stått och väntat på sin tur i en fin rad en stund. Något som är väldigt tydligt när man kommer inifrån butiken. 
Helt oberört, men kvickt, så hen inte missar att bli först, trots att hen ser att vi andra, som köat är på väg. (Detta gäller givetvis inte bara denne person, det här händer hela tiden). 

Jag vet, det finns inga regler för att köa. Personer, som gör så här, tycker de har precis lika mycket rätt till det, som jag tycker de har fel. Jag skulle aldrig i mitt liv få för mig att göra likadant, utan brukar alltid kolla med kunden före mig, att den uppmärksammat att en ny kassa öppnat och att den är först på tur. Hade jag kommit inifrån butiken, hade jag snällt väntat, till de som köat fått sin plats.  Jag tycker det tillhör rent hyfs och det triggar verkligen mig när någon gör så här. 

Jag har själv arbetat i butik, nämligen H&M, som ju näst intilll alltid har folk som vill betala. Där har jag sett dessa människor slänga sig förbi allt och alla för att ta sig fram när man öppnade en ny kassa. Jag var dock alltid noga med att säga "jag hjälper nästa SOM STÅR PÅ TUR" istället för "Jag kan hjälpa till här", ett tips jag fick från en kollega, som delar min uppfattning om köande. 
Inte för att de lyssnade på det, men när jag sett hur en person stått sist i kön och gått före alla andra, sa jag vänligt (men med jubel inombords), "jag får be dig ställa dig sist i kön igen, jag hjälper nästa som är på tur". 👊🏼

Den bästa sommaren

Publicerat: 2018-08-12 Kl: 13:11:40 | I kategori: Sång/Musik/Artisteri | 0 kommentarer

På semesterns sista dag kan man inte annat än att blicka bakåt på sommaren som gick. 

(null)

Egentligen känner jag mig inte redo att släppa sommaren 2018 riktigt ännu. Men vinden och den lite svalare temperaturen gör mig påmind. Samt att väckarklockan ska ställas på 5:30 i morgon. 

Jag känner mig så oerhört tacksam över denna sommar. Självklart har vädret gjort sitt, men vi har också haft en harmoni i familjen, som var längesedan sist. Allt har varit kravlöst och då mår vi som bäst. Jag kan redan nu känna krampen i bröstet inför skolstart, men jag försöker att inte oroa mig, för det kanske är i onödan. 

Tänk så många lata dagar på stranden vi haft, en härlig vecka på Rhodos, underbara spelningar och möten med publiken, singelsläpp och release med Jessica, Älvins stora dag, träffar med vänner, familjen i Karlsborg och sena kvällar med en bok i handen. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Å tänk, att vi nu äntligen fått berätta, den hemlighet vi hållit sedan början av maj. Att Ängla är en av de 300 sökande som kom med i musikalen ANNIE på Nöjesteatern! Är så otroligt stolt över henne och hennes järnvilja att nå sina drömmar. Hon övar, övar och övar och se vilket resultat! Det blir en spännande höst och vår. 🙌🏻🌟

(null)

Tack sommaren 2018 ☀️, dig glömmer jag aldrig! Nu blickar jag framåt en förhoppningsvis lika fin och spännande höst. 🍁☀️🍂

Älvins Stora Dag!

Publicerat: 2018-08-01 Kl: 09:21:05 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Det var varmt och svettigt. Mycket folk. Köer på sina ställen och trots det en av de bästa dagarna på länge.

(null)

Jag har brotttas med mig själv och det skriker dubbelmoral. Jag trodde inte ens att jag skulle dela med mig av detta. Men för att visa vilket fantastiskt arbete organisationen Min Stora Dag gör väljer jag att blotta just min dubbelmoral. 

När Älvin fick sitt Park-paket i brevlådan kunde han välja mellan 5 olika parker i Sverige.  Bland annat Kolmården. 
Jag har sedan barnen varit små förklarat för dem att vi inte går på djurpark eller cirkus. Detta för att jag har svårt för instängda djur, som sitter där för att vi människor ska roas. 
Älvin, som har djur som ett av sina favoritintressen sa snabbt, jag väljer Kolmården. Han ville så gärna få se elefanter, giraffer, zebror och andra exotiska djur bara en gång i sitt liv. Och jag hade inte mage att säga nej när det var hans stora dag. Han var så lycklig att just han, skulle få en alldeles egen dag, för att han fötts med en diagnos, som gör att han måste kämpa mer än alla oss andra varje dag, varje minut och varje sekund. 

Så vi begav oss till Norrköping, där Älvin stolt öppnade dörren till vårt hotellrum, som han bjöd oss på. Underbara unge! 

Vi fick en helt fantastisk dag i parken igår. 
Han var så stolt över att få bjuda sin familj på detta och aldrig har ett parkbesök blivit så lyckat. Det lös om honom och syrran hela dagen, trots denna värme.

(null)

Vi läste noga på allt bra, som denna djurpark också gör får djuren och alla dessa utrotningshotade arter. Vi lärde oss mycket om hållbarhet, men kände oss lite ledsna ibland, när utrymmet var trångt. 
Vår dröm är att få se dem på sina rätta platser en dag! 🐵🦁🐯🐢🐘🦍🦒🦓

Detta är en dag, som Älvin kommer minnas länge och en dag, som vi kan plocka fram när det känns extra tufft. ❤️

Så förlåt mig för min dubbelmoral. Jag är långt ifrån perfekt. 

(null)
En av alla fina foton Älvin tog under gårdagen. Han har ett stort intresse för fotografering och redigering.