Återförening- för en kväll

Publicerat: 2017-07-30 Kl: 22:36:06 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Pride, schlager, jag & Jessica från Sarek.

Jag & Jessica representerar Sarek på Pride.

I veckan åker jag upp till Stockholm för ett ärofyllt uppdrag. Jag och Jessica ska sjunga under schlagerkvällen på Pride. Det blir en återförening av oss två för en kväll. För några år sedan hade jag, Stina och killarna den stora äran att representera bandet där och det är så roligt att spela just på Pride. 


Det finns inget ställe där det är så mycket kärlek på samma ställe. Jag ser mycket fram emot att få sjunga där igen. 
🏳️‍🌈

Jag, Kristofer, Jessica, Göran & Stina.

I 10 år var jag en del av Sarek och fick sjunga Stinas vackra melodier & texter. Fyra album släppte vi och var ute på otroligt roliga turnéer. Jag är så glad över dessa år och vad det gett mig. Att lägga ner bandet var något vi gemensamt beslutade efter dessa år ihop. Små barn, att vi bor på olika ställen i landet och soloprojekt var anledningar till det. En fråga jag faktiskt fortfarande får vid varje spelning är "vad hände med Sarek, är du fortfarande med där?" Här kom svaret 😊. 


Men vår musik lever kvar och du kan hitta den på Spotify. Genom eld och vatten är streamad över 6 miljoner gånger på Spotify 🤗, något jag är stolt över. 
Nedan har jag länkat till vår sista platta "Magiska toner", som vi även blev Grammisnominerade med. 

🎼Klicka här för att lyssna på Magiska toner

Vill ha mer

Publicerat: 2017-07-30 Kl: 09:02:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Det finns mycket att vara tacksam över, men jag vill ha mer.

Jag är tacksam över att bo i ett land, där man har rätt till semester. Jag är tacksam över att få spendera några veckor med min familj varje sommar. Jag är tacksam att jag kan ta dagen som den kommer. Tro mig det är jag. 


Men just nu vill jag ha mer! Juli är snart över och sommaren har inte ens börjat. Jag känner mig snuvad på sommaren. Dagar med fint väder, då livet känns så där extra pirrigt och lätt. Jag vill kunna ha tunna klänningar och sommarhatt. Inte jeans och gympaskor, det har jag alla andra dagar på året. Jag vill att barnen ska få leka länge ute i trädgården i ljummen sommarkväll, känna lycka över friheten sommarlovet ger. Ja, jag vill faktiskt ha mer av den varan. 

Hälsn. en idag lite sommarbitter Zara, som vaknar upp till ytterligare en dag med regn, men som snart är glad igen. 

Tur att vi fick en vecka i Grekland innan sommarlovet. Det är jag tacksam för 🙏🏻☀️

Hårfint

Publicerat: 2017-07-29 Kl: 22:43:59 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Du vet känslan, när håret v.e.r.k.l.i.g.e.n behöver lite kärlek och det äntligen får det. 

Just den känslan fick jag uppleva idag. Det är lungt att vänta till dagens datum tänkte jag när min frisör tog semester. Så mycket ska det nog inte växa ut. 

De senaste två veckorna har jag våndats varje gång jag sett min spegelbild. Jag har längtat så till Cecilia på Studio Capelli skulle sätta sin pensel & sax i mitt hår. 

Ä.n.t.l.i.g.e.n är utväxten fixad och topparna fräscha. Tänk att man kan gå från kritvit som barn/ungdom till mörk i botten på äldre dagar. Jag har dock provat att färga det både mörkt och orange/rött. Men det slutar alltid med att jag vill tillbaka till det blonda jag alltid haft. 
I det känner jag mig mest som Zara. 

En eftermiddag i Kalmar

Publicerat: 2017-07-28 Kl: 09:25:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sång, radio och gammelmostrar. 

I går eftermiddag stack delar av familjen till underbara Kalmar. P4 Kalmar skulle ha final i tävlingen P4 nästa och vi hade fått den stora äran att medverka som gästartister. Det var mycket folk i publiken på Larmtorget och vädret var härligt. 


Extra lyxigt att få spendera några timmar med mina gammelmostrar, som befinner sig i Småland just nu. Även om så bara för en liten stund. ❤️

Nu väntar några dagars ledighet för mig, men efter helgen bär det upp till Stockholm. PRIDE står på schemat för mig & Jessica. Vi ska representera Sarek på schlagerkvällen. En stor ära och roligt få återförenas där, om så bara för en kväll! 
🏳️‍🌈

Något nygammalt

Publicerat: 2017-07-27 Kl: 13:08:27 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Så roligt när man hittar något gammalt, som man plötsligt gillar. 

När vi renoverade badrummet för någon månad sedan hittade jag denna klocka. En 18 års present från min mamma & hennes man. Helt ärligt (förlåt mig mamma) var jag inte helt förtjust i den då. När jag var 18 år var inte en smal damklocka i guld så poppis, då hade man, om jag inte minns fel Stormklockor. En klocka där glaset var som en utåtstående bubbla. Något jag idag aldrig skulle ta på mig.   Min guldklocka hamnade i en låda och kom fram nu för någon månad sedan. Då blev jag så glad. Nu, 17 år senare har den en enorm betydelse för mig och kag tycker den passar mig ypperligt.  Var det kanske det som var meningen, att det skulle bli ett minne, något jag skulle växa i? 


Har du något sådant smycke/föremål som betyder extra för dig nu, men som du kanske hade svårt att förlika dig helt med först? 

Bakom kulisserna

Publicerat: 2017-07-26 Kl: 23:19:01 | I kategori: Sång/Musik/Artisteri | 0 kommentarer

Vad händer igentligen timmarna före vi spelar? 

Idag tänkte jag ta er bakom "kulisserna". Berätta hur en dag då vi har spelning ser ut. Det handlar ju inte "bara" om den där timman man står på scenen, utan en hel del förberedelser. 


Vi anländer oftast till spelplatsen 3-4 timmar innan spelningen. Detta för att kunna testa ljudet på alla instrument, sångmickar samt repa med bandet på plats.

Lasse & Emil testar ljudet.
Vår fina roll-up och vår fina Vilda.

Efter soundcheck är det oftast genomgång av programmet, om det tex är en allsångskväll. Sedan får man försöka hitta någon plats att byta om på och lyckligtvis en spegel att sminka sig vid. Har man tur hinner man slänga i sig en korv eller fika och kanske blir det en liten paus för uppladdning. Sedan är det dags för det roligaste, att möta dig- publiken! 


Idag fick jag använda spegeln i bilen.
Mötet med publiken är det bästa!

Ikväll har vi spelat vid underbara Immeln. En ljuvlig plats att arbeta på. Tänk dig att sitta bakom scenen med denna utsikten. 

När spelningen är slut väntar gott snack med publiken och just ikväll innebar det något speciellt för mig. För första gången någonsin har mitt foto fått pryda ett fans tröja 😊. Superlycklig och mallig är jag. 

Lasse och hans fru Annika åker långväga för att lyssna på oss. Frugan Annika har Lasse som favorit. Gissa vem denna Lasses favorit är 😜

Efter det är det dags att plocka ihop alla instrument, mickar, sladdar och kläder. Därefter går bilen hemåt och ofta stannar vi till för lite mat. Men ikväll blev det mackor hemma innan vi stupade i säng. 


Tack alla ni som kom till Immeln idag! I morgon bär det av till Kalmar där vi gästar deras final av P4 Nästa! 

Spelplats Immeln

Publicerat: 2017-07-25 Kl: 19:10:44 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Sol, glittrande vatten och allsång.

Det är vad vi hoppas på vid Immeln i morgon.

Ta med brassestolen, picknickkorgen och kom dit och sjung vet ja! Det blir en härlig kväll tillsammans med oss! Jag lovar att köra min enda hit! 😜

Den stora dagen

Publicerat: 2017-07-24 Kl: 23:17:53 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Så kom den stora dagen. Klockan 10 ungefär. 

Klocka 8:30 slog han upp sina blå. "Var det mellan 9-11 min Cross skulle komma? Sök mamma, sök, kolla kartan". Vakna i lugn och ro har man ju inte gjort sedan barnen föddes direkt 😋. 

Man kunde nästan tro att det var julafton och tomten väntades när han sedan placerade sig vid fönstret. Ca kl 10 rullade lastbilen in på vår gata. Crossen var här.

Sedan började ihopskruvandet av denna mackapär. Ingen av oss har ett hum om hur fordon fungerar typ. Men min man ska ha en stor eloge, som svettandes tog sig igenom det, samtidigt som sonen (lite ivrigt) hejade på. 


Jag tackar otroligt mycket för nära och kära, som kan och vill hjälpa till- tack Milo & Lasse! Ni skulle sett lyckan när han for iväg på sin Cross, köpta för sina alldeles egna pengar. Obetalbart. 

Självklart så tokregnade det precis när han skulle köra, men det hindrade ju inte den lilla crossåkaren. Tvillingsyrran var såklart med för att beskåda brorsans första åk. Men någon crossfantast finns det inte i henne, efter 2 varv ville hon åka hem. Tur det kanske. Rätt skönt att de har olika intressen faktiskt. 

Klicka här för att se Älvin köra

Är barnen lyckliga är föräldrarna lyckliga ❤️

Tantsnack

Publicerat: 2017-07-23 Kl: 21:25:23 | I kategori: Zara skriver | 0 kommentarer

Den lilla tanten i mig jublar. 

Okej, kanske kommer jag skryta lite nu. Men du, har du sätt vad jag lyckats med!? Kan knappt tro det själv! Mina Dr Westerlund frodas så man knappt ser ut genom fönstren längre. 


Pelargonen på fotot ovan, köpte jag i en blomsterbutik. Då var den ganska liten. Pelargonen på fotot nedan är ett skott från min mammas blomma. Har precis bytt till större kruka, eftersom de växte ur de gamla. Jag blir så där saligt lycklig varje gång jag tittar på dem. 

Men frågan är, vad gör jag om de blir ännu större? Experter, ska den klippas ner eller ska de få frodas? 

🌱🌿☘️🍃


Bladder bladder

Publicerat: 2017-07-23 Kl: 17:49:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Spelning, Håkan & krasslig. 

Skrev ett långt inlägg om vår kväll i Örkelljunga, som försvann. Irriterande? Ja. Så detta blir ett bladdrigt inlägg om ditt och datt. 

"Kul i dalen" i Örkelljunga blev "Kul i Forum" pga vädret. Detta underbara sommarväder. Men vilken kväll och vilka musiker/artister. En fröjd att vara med. 

Så roligt att Vilda visar mer och mer att hon tycker det är skoj att stå på scenen. Att modet blir större och större. 

Älvin hade ansökt semester och fått det beviljat. 😜

Vilda.

I går var jag i Malmö och lyssnade på en av mina absoluta favoriter, Håkan Hellström! Det blev en underbar kväll och han levererade verkligen. Så även hans band och alla gästartister. 

Jag och min vän Jenny i våra nya Håkantröjor.
Jag och Vilda i logen.

Idag har jag sjungit på dop och efter det bara legat pall. Har ont i hela kroppen och känner mig trött och tjock i halsen. Måtte jag slippa bli sjuk. 


Hoppas du haft en fin helg ❤️

Jag ger dig kära deckare en chans

Publicerat: 2017-07-20 Kl: 21:16:54 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Vad hände med läslusten? 

Klockan har slagit 21, och om jag har tur blir det en timmas egentid. Jag har krupit ner under täcket, fönstret står öppet och sommarvindar fläktar skönt in i sovrummet. I knät ligger en bok, en deckare jag fått av mina mamma (har typ ett pocketbibliotek från mamma). Förra sommaren läste jag 15-20 böcker, denna sommar har jag inte ens öppnat en bok. Hur kan det bli så? Jag som älskar att läsa. Jag känner inte för det.  


Under våren fastnade jag fullständigt i böcker skrivna av Ann Todd. Fyra böcker om ett ungt kärlekspar och deras stormande romans. En bok för unga läsare egentligen 🙈. Jag är helt såld på kärlek, så är det bara. Efter det har jag inte kunnat släppa in någon bok på livet. Men ikväll ska jag ge den här deckaren en chans. Hoppas den öppnar upp mitt läs-sinne igen! 

Go kväll på dig! 

Spelplats Örkelljunga

Publicerat: 2017-07-20 Kl: 19:46:47 | I kategori: Sång/Musik/Artisteri | 0 kommentarer

Familjen Sigfridsson, Rebecka Karlsson, Magnus Johansson & Albin Fredriksson. 

I morgon fredag (21/7) kan ni se och höra oss i "Kul i dalen" i Örkelljunga.  Kl 19 drar det igång och det är helt gratis. 


Vi ses! 🎤🎹🎼

Du där uppe, hjälp mig!

Publicerat: 2017-07-19 Kl: 20:04:25 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Han vet vad han vill och kämpar tills han är där. 

Har han bestämt sig så har han bestämt sig. I över ett år har han, sonen, pratat om att köpa en minicross. Eller, jag tror det är mer än ett år. I våras bestämde han sig att denna sommaren skulle det bli av. Han har sålt gamla leksaker, jobbat och önskat sig pengar. Så idag beställde han sig en sådan här. 

Ja ha, att hjälpa honom att klicka hem den där var ju enkelt. Men sen då? Vart ska vi köra?(han har själv ett par förslag), hur gör vi om den krånglar?- vi kan INGENTING  om motorer. Antar att vi får ta ett steg i taget. Vad hände med att önska sig lego och tv-spel lixom? Nu ska han ta resten av pengarna och köpa hjälm & skydd. Själv tar jag ett djupt andetag men är samtidigt stolt över hans drivkraft. 


Förövrigt så blev det ju strålande väder idag! 

Här satt jag idag och tog till och med ett dopp!

En bra semester

Publicerat: 2017-07-19 Kl: 09:21:19 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Sol, moln, kaffe och lite för mycket moln. 

Tack för alla kommentarer ang oliverna igår. Det känns skönt att jag inte är helt ensam om att ha gjort ett sådant köp. De smakade i alla fall väldigt gott. Alltid något.  


Ja, ha, så sitter jag här igen med mitt kaffe. Hoppas på en dag med sol & bad. Hade de inte lovat det idag? 24 grader och allt. Varmaste dagen i sommar. Nja, jag undrar det jag. Alldeles för mycket moln för min smak. Men det ska väl bli en fin dag ändå tänker jag. Lite lek för det ena barnet, lite bad för det andra och kompishäng för den tredje. 

Vi har faktiskt delat på oss en del denna sommar. Gjort saker med barnen på varsitt håll. Att vara tillsammans 24/7 kan tära och syskonbråken dugga tätt. Har läst många kloka tips från olika föräldrar och experter och detta tipset har funkat bra för oss. Alla familjer får hitta sitt sätt att få allt att fungera på semestern. Det är så lätt att ha ljuva drömmar om ledigheten, sedan slutar det i kaos när alla "går på varandra" hemma. Med åren har jag lärt mig att strukturera upp även sommaren och vara förberedd på kaos! Så blir det ju extra roligt när vi gör saker tillsammans allihop! 

Önskar dig en fin dag! 

Morgonruffs och kaffe i solen, som skymtar mellan molnen.

Dyrt besök

Publicerat: 2017-07-18 Kl: 16:47:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag som inte skulle handla något.

Jag, mannen och yngsta dottern bestämde oss för att besöka Kiviks marknad idag. Längesedan jag var på någon marknad. Det var ju inte bara vi som skulle dit, om man säger så. Vilka köer. 


Jag är väl ingen direkt marknadshandlare, kanske någon godisrem på sin höjd. Var mest ute efter utflykten i sig. 

Men så såg jag så goda oliver och fetaost. Det hade varit gott att ta med sig hem. Så killen slevade upp lite olika oliver i en plastskål med lock. Några vitlökar i en annan. 420kr tack hör jag honom säga. Ursäkta? Sa du 420? Mycket riktigt och det var bara att ta fram stora plånboken. Sedan åkte vi hem.

 Jag ska njuta av varje liten oliv, det kan jag lova... 

Den lilla detaljen sömn

Publicerat: 2017-07-18 Kl: 09:33:21 | I kategori: Zara skriver | 1 kommentarer

När man inte får sova. Då är man inte så kul. 

Minns så väl småbarnsåren med många vakna nätter. Man tröstade, matade och bytte blöjor under nattens alla timmar. Man gick liksom runt i en trött dimma det första året. Ständigt känslan av att vara lite bakfull (utan alkohol i bilden).  


Jag har inga bebisar länge, men nu har jag en duracellkanin i min säng, en sådan som smyger sig upp på natten och tar över sängen. Den låter och den kan inte ligga still i 10 sekunder. 
Jag har också något som kallas tonåring i huset. En sådan som är vaken länge, vandrar runt på natten i jakt på sladdar och hörlurar. Den här mamman har också blivit lite äldre sedan småbarnsåren, så när hon vaknar mitt i natten är det inte alltid så att hon kan somna om. 

När man har varit vaken stora delar av natten, då behöver man mycket kaffe. Man är också glad att det är semester, så man kan få gå runt i sin bubbla utan att behöva tänka. Det ska nog bli en bra dag ändå tänker jag. 

Vad ska du hitta på idag? 

Ps. Jag vet såklart att det finns de som har det mycket värre vad gäller sömnen. Ds. 

Release för musikvideon

Publicerat: 2017-07-17 Kl: 12:31:29 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

I dag är den här, vår musikvideo "Sjung en sång med mig".

Jonatan Månsson & Amanda Sigfridsson har gjort ett fantastiskt jobb. Så även alla våra statister, som hjälpte oss att göra det möjligt. Vi uppskattar var och en av er. 


Jag känner mig glad och nöjd. Videon ger en härlig känsla av glädje och sommar. Precis som vi ville. 

Hoppas du också tycker om den!? 

- Sjung en sång med mig

Rastlös

Publicerat: 2017-07-16 Kl: 18:22:52 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Vad är det för fel på mig del 2. 

Här inväntar man lediga dagar och njuter av tanken på det. Så räcker det med en timma i lugn & ro och jag blir rastlös & uttråkad. Hela kroppen vill liksom att det ska hända något. 


Jag har städat, vädrat, bytt lakan och tvättat. Nu ligger jag här på kökssoffan och har det lite trist och vet inte riktigt vad jag vill. Barnen håller på med sitt och mannen bygger på huset. Men jag ligger väl kvar här och har det lite trist, ska ju vara nyttigt sägs det. 😜

Intensivt men härligt

Publicerat: 2017-07-16 Kl: 09:27:30 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

När en fullspäckad (men rolig vecka) når sitt slut, fylls ett lugn i min kropp. 

Veckan som gått har varit full med diverse åtangande, roliga sådana. Igår hann jag med två bröllop, båda väldigt fina.

 
Det finns något fint med lugnet som infinner sig när man "klarat av det". Det finns alltid en viss spänning innan om att få ihop det. Att allt ska klaffa. Att rösten ska vara med, barnen vara på rätt humör (hur ofta har tre barn samma humör lixom 😜), vädret ska vara fint och publiken ska komma. Denna lediga söndag vaknar jag med känslor av lycka och tacksamhet. Att jag får lov att göra det jag älskar och det tillsammans med min familj. 

Nu väntar fyra dagars ledighet. Det ska bli skönt. Huset är upp å nedvänt och behöver ett rejält storstäd. Jag ser fram emot att hitta på något roligt med barnen. Känna sommarlovskänsla! 

Men innan städ ska jag dricka mitt morgonkaffe i lugn och ro. 

Solens strålar

Publicerat: 2017-07-15 Kl: 09:46:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Dessa ljuvliga morgnar. 

Det absolut bästa med sommaren är att gå upp, när resten av huset sover.

Att öppna altandörren, känna (förhoppningsvis) solens strålar värma medan jag dricker mitt morgonkaffe. Det är livskvalité.  Resten av året är man glad om man hinner slänga i sig kaffet på morgonen innan jobbet.  

Det ska bli en strålande dag idag enligt SMHI. En perfekt dag för strand och poolhäng. Men det är också perfekt att gifta sig. Min dag kommer gå i bröllopets tecken och det är ju alltid lika trevligt. Kärlek. Blir lika rörd varje gång, även om jag ibland knappt känner personerna. 

Men innan det, ska jag njuta av värmen från solen. Det gäller att ta vara på varje minut av sommaren. För den är ju som Ledin sjunger, kort. 

Njut av dagen ☀️

Återhämtning

Publicerat: 2017-07-14 Kl: 10:30:21 | I kategori: Sång/Musik/Artisteri | 0 kommentarer

Idag samlar jag energi och laddar batterierna. 


Ser ni, gräsmattan är klippt. Det fixade mannen min. 😘

Det blev en lång roligt men intensiv dag igår. Började dagen med att besöka min fd arbetsplats, P4 Kristianstad. Kanalen firar 40 år och Sommarmorgon (Med My&Fredrik) bjuder in fd programledare. Jag var först ut. Vi snackade härliga minnen och även om sommarens spelningar och vår nya låt. 

 

Klicka på denna text. Klicka sedan på playknappet längst upp på sidan, så ska det vara 2:48 in i programmet, då jag är med.

Sedan var det dags att bege sig till Åparken i Tyringe, där underbara familjen Wrambjer har allsångskvällar. 


När man är ute och spelar, blir det många timmars väntetid. Något som vi vuxna klarar bra, men som ibland kan bli svårt för barnen. 
Det blev en hel det tjo och tjim backstage, men när de äntligen fick entra scenen, gjorde de det med bravur. 
Är så stolt över deras mod. 

Nu förtjänar de en veckas ledighet från scenen, medan vi vuxna beger oss iväg i morgon igen. 

Men idag, ska jag bara vara. 

Spelplats Tyringe

Publicerat: 2017-07-13 Kl: 09:55:01 | I kategori: Sång/Musik/Artisteri | 0 kommentarer

Sol, allsång och en massa glädje.

Ikväll kl 19 hittar du oss i Åparken/Tyringe. Samma gäng som i Åhus men idag hela familjen Wrambjers och Partyfabriken.  


Gratis, men köp gärna allsångshäftet för 20:-. 

Vi ses! 

Nu är det jul(i) igen

Publicerat: 2017-07-12 Kl: 18:59:12 | I kategori: Sång/Musik/Artisteri | 7 kommentarer

Det är en märklig känsla att julpynta mitt i sommaren. 

Man har ju inte direkt i julstämning när träden är gröna och solen kikar fram (som den gjorde i morse), men det gäller att ligga steget före när man har grejer på gång. Förra året spelade vi in julskivan mitt i högsommaren, så vi börjar bli vana vid att ha jul året om. 


Det kommer att bli "Jul med Sigfridsson" på teatern i Kristianstad även detta år och snart släpper vi biljetterna. 
Så idag dukades bakbordet upp och Amanda tog bilder till affischerna. 
Ska bli roligt att se resultatet. 

Idag är också dagen då jag blir 35 år.
Tänk att jag är 35, kan knappt tro det själv 🤣. Åldern är inget jag går och tänker på till vardags, men det blir ju påtagligt just den dagen man fyller. Fick fina presenter av familjen, bl.a. biljetter till HÅKAN HELLSTRÖM och fina kort och teckningar av barnen. 
En bra dag! 

Skål för mig! 🥂

Vilket ös

Publicerat: 2017-07-12 Kl: 07:00:00 | I kategori: Sång/Musik/Artisteri | 1 kommentarer

Solen sken, fullsatt i publiken och ett jäkla drag! 

Foto: Rigmor Rubin

Alltså, det är något visst med svenska sommardagar och kvällar, när solen äntligen visar sig. När folket samlar sig och man har den äran att få sjunga. Jag är euforisk. 


Jag hade så skoj på scenen. Grymt duktiga musiker, en helt fenomenalt proffsig och duktig Christina Lindberg Wigardt och min familj 💖 För att inte tala om publiken! 

På torsdag kör vi samma gäng igen, men då i Åparken i Tyringe kl 19. Fri entré, men köp gärna ett allsångshäfte för 20:-. 
Välkomna! 

Ett ljuvligt folkhav. Foto: Lasse Sigfridsson
Foto: Lasse Sigfridsson
Foto: Jane Molin
Foto: Rigmor Rubin
Foto: Rigmor Rubin
Foto: Rigmor Rubin

Tonåring vid 35

Publicerat: 2017-07-11 Kl: 09:56:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Här har man klarat sig genom den mest kritiska åldern, tonårstiden. Och så slår det till vid 35! 

Jag pratar om finnar, acne! 
Efter nästan 4 månader med utslag i hela ansikten, var jag idag hos läkaren. 
Jag står inte ut längre och jag tycker det är väldigt jobbigt.
Att stå på scenen, bli fotad, spela in musikvideos när man känner sig allt annat än bekväm med att visa nyllet, har varit jobbigt.
Kan låta ytligt, kalla mig det då. Det spelar mig ingen roll.
Jag vill trivas med mig själv och det gör jag inte just nu. Det här är inte jag och jag vill bli av med utslagen, som håller på att ta över hela ansiktet.

Penicillin i 3 månader!!!!!!! Och en gelsalva varje kväll blev domen hos läkaren. Nu hoppas jag få bukt på dessa otäckingar! 

Kära grannar

Publicerat: 2017-07-11 Kl: 09:40:04 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Jag måste bara återhämta mig lite och ta en paus mellan jobben. 

Sen lovar jag att klippa ängen på vår trädgård. 

Nej, då, det är ingen som har klagat (ännu) och vi har världens bästa grannar. 
Men ni vet, man vill gärna ha en välskött trädgård. Det vill i alla fall jag.

Idag vill jag bara sitta en stund i solen innan cirkusen ska iväg och spela. 
Njuta, vara och återhämta mig. 

I morgon, då ska jag klippa gräset 😊☀️

Födelsedagsgrisar

Publicerat: 2017-07-10 Kl: 23:00:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag, för det är Vilda & Älvins födelsedag- Hurra! Hurra! Hurra! 

Foto: Amanda Sigfridsson

För 8 år sedan kom de till oss med buller och bång! Eller, nja. Jag blev igångsatt dagen innan beräknad ankomst eftersom jag inte orkade mer! 40 veckor med tvillingar, det skojar man inte med! 


8 år av lycka över att få vara deras mamma.
De skänker skratt, kärlek, värme och grått hår.

Såklart har vi firat med sång och tårta. 
En del fina presenter fick de och de fick själva välja hur dagen skulle se ut.
En av dem valde Leos lekland och den andra picknick. 
Vem valde vad tror du? 😜

Ja må de leva, ja må de leva...
Vilda bakade tårtan, som var väldigt smarrig.

Spelplats Åhus

Publicerat: 2017-07-10 Kl: 21:30:16 | I kategori: Sång/Musik/Artisteri | 0 kommentarer

Vad sägs om Familjen Sigfridsson, Christina Lindberg, Stefan Persson & Krister Wrambjer med band? 

I morgon den 11 juli kan du lyssna på oss kl 18:00 på Åhus torg. 


Vi ses! 

Jakten på Jocke

Publicerat: 2017-07-09 Kl: 23:45:50 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Att vara envis gav resultat, även att få lite panik. 

När Älvin väl har fått för sig något, finns det inte mycket som kan stoppa honom. Något denna mamma fått känna på idag. 


Rix FM festivalen var i stan, med den Joakim Lundell. En känd kille från youtube, som nu gör musik (om du inte känner till honom). 
Hysterin över denna man är helt galen och vi vuxna fattar nada, men det är väl så det är. 
Vi hade våra idoler, barnen idag har sina, från Youtube. 

Redan på eftermiddagen fick jag åka in till stan med barnen, för på sociala medier visade idolen att han var i Kristianstad. 
Då började jakten 🤣
Vi hade tur som fick se honom göra sitt soundcheck precis när vi kom fram. 

Det blev även lite häng utanför hans hotellet, efter att hela hans gäng gick förbi oss och in där.
Själv försökte jag hålla mig en aning i bakgrunden, man har blivit lite för gammal för det här... jag kände mig helt enkelt inte helt bekväm 😂.
Men där tog det stopp, för där skulle de stanna ett tag och vi fick invänta konserten. 

Barnen skulle bestämt fram till kravallstaketet vid sidan av scenen när Jocke spelade, Älvin hade bestämt sig för att få en bild med sin idol. 
Jag påpekade att det förmodligen aldrig skulle gå, men skam den som ger sig.

Väl där framme blev trycket ganska tufft och Vilda fick panik och blev ledsen. Vakterna kom 
och Jocke som också hörde Vildas panik, kom fram direkt. 
Han pratade lugnande med Vilda, som även fick komma över kravallstaketet och ta ett foto i lugn och ro. Hon var salig. 
Då fick jag panik! (även om jag var glad för Vildas skull)
Om det nu inte blev någon bild för Älvin hade det blivit en förkrossad stämning i familjen Sigfridsson 😜
JOCKE! JOCKE! hörde jag mig själv gala 🤣
Det resulterade i alla fall i ett foto även för Älvin, som på vägen hem sa:
"Du kämpade verkligen för mig idag mamma".

Det ska han få betala i morgon med massage i både vader och axlar 😜. Jag är fullkomligt mörbultad i kroppen efter jakten och efter att ha burit honom i denna trängsel. 

Men vad är det jag brukar säga, vad gör man inte för sina barn... 

Tack & godnatt! 😘

Soundcheck och vinkande barn.
Här snackar Jocke med Vilda, då hon fick panik i trängseln. Fint gjort. ❤️ Foto: Jannica Sjöström
En lycklig Vilda, som haft den bästa dagen enligt henne själv. Foto: Jannica Sjöström
Älvins skakade i hela kroppen av lycka. Saligt lycklig ❤️

När barnen får välja

Publicerat: 2017-07-08 Kl: 21:05:59 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Då väljer de Astrid Lindgrens värld och så fick det bli även denna sommar. 

Med undantag för två år har vi besökt ALV varje sommar sedan Ängla var 2 år.

Och varje sommar säger barnen att vi måste åka dit. 
Inte mig emot.
Jag älskar denna park, alla möjligheter till lek och alla skådespel. 

Parken kryllar av duktiga sång och teatermänniskor. 
Några av dem har varit med i Emils produktioner, vilket gör det extra roligt för oss att åka dit. 

Redan 6:45 satte vi oss i bilen mot Vimmerby.
Ett kärt återseende med Mats, som vi jobbade med i Emils uppsättning av Ronja.
Massa lek.
Fina lekmiljöer för barnen.
Till och med tonåringarna vill följa med. Kanske för att träffa Mats, som spelade deras pappa i Ronja? 😊
Bröderna Lejonhjärta.

Vi har verkligen haft en härlig dag tillsammans, då faktiskt de mesta klaffade. Alla var nöjda och glada och nu sitter vi en aning trötta i bilen på väg hem.❤️


Skratta eller gråta

Publicerat: 2017-07-07 Kl: 18:02:54 | I kategori: Allmänt | 7 kommentarer

Vad är det för fel på mig?

Vet inte om jag ska skratta eller gråta.

För ett tag sedan missade jag min tid hos kiropraktorn.

Det var en tidig morgontid på en ledig dag.
Man får ett sms dagen innan och det var bland det sista jag sa innan jag kröp ner- "i morgon ska jag till kiropraktorn".
Jag vill gärna säga saker högt, för jag är rädd att jag glömmer det annars .

Tror ni jag kom ihåg det? 
Nepp.
1 1/2 efter utsatt tid kom det över mig som en kall dusch. 
Jag hade missat tiden. Och jag tycker det är så in i bängen pinsamt! 

Personalen i receptitionen är supergulliga och förlåtande. 
De skickade genast en ny tid till mig. 

Vid fyra tiden idag kom jag plötsligt på det, jag ska vara hos kiropraktorn idag. 
Kollade kalendern, mycket riktigt 17:40.
Satte mig i bilen och körde dit i god tid.
Men jösses så mörkt det var i byggnaden när jag kom fram. 
På dörren stod det:
Sommartider öppet till 15:30.

Letade upp mailet i telefonen, 17:40 den 7/8!!
Man kan ju inte beskylla mig för att komma försent när jag är där en månad för tidigt i alla fall. 
Så nu undrar jag, vad är det för fel på mig som rör ihop det så? 
Kan hjärnan börja lägga av eller är jag helt enkelt bara väldigt tankspridd?
Jag som alltid hade koll på allt.
Men om jag ska vara sann mot mig själv, var det nog ett bra tag sedan jag hade det 🤣

Ska vi sätta en peng på om jag kommer ihåg det den 7/8? 
😜

Vackert smyckad

Publicerat: 2017-07-07 Kl: 09:41:01 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Tack Cronerts Guld i Kristianstad för att ni smyckar mig så fint.

Ni har verkligen rätta känsla för pricken över i:et.

Tänk att en enkel klänning (från Maxi faktiskt) kan bli extra festlig med hjälp av rätt smycken & accessoarer.

Jag älskar verkligen enkelhet men ibland behöver man piffa till det. 

Igår hjälpte Jannica från Cronerts Guld Kristianstad mig med piffet. 

Ett långt stilrent halsband, kularmband & örhängen från astrid&agnes och ett armband med budskap från Daniel Sword. 

Tack snälla för vårt fina samarbete! 
🌟🌟🌟

Musikvideoinspelning

Publicerat: 2017-07-06 Kl: 23:14:31 | I kategori: Sång/Musik/Artisteri | 0 kommentarer

Vilket väder, vilken fin dansloge & vilket gäng! 

Ikväll har vi spelat in en musikvideo till vår sommarlåt "Sjung en sång med mig" i folkets park i Åhus.

Ett gäng fantastiska statister fanns på plats, för att agera publik. 
Vilket gäng, så duktiga och gav oss så mycket energi.
Det är inte lätt att prestera när man kör samma låt för 10 gången, men det kunde verkligen dessa personer.
Från djupet av våra hjärtan- TACK!
Nu tror jag vi alla är spända på resultat. 
Några fler scener ska filmad, innan Jonatan Månsson kan klippa videon.

Förberedelser innan "publiken" kom.
Hela gänget.

Efter inspelningen unnade vi oss en "liten" glass 😊😊

Det var barnen verkligen värda efter en hårt arbetande kväll. 
🍦

Foto: Jannica Sjöström
Foto: Jannica Sjöström

Ett lugnande hav

Publicerat: 2017-07-06 Kl: 13:52:09 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Söker lugnet vid havet. 

Vågorna kluckar, barnen leker och tången stinker. 

Har lämnat av min fina mammavid tåget idag. Hon åkte 35 mil med tåg och buss, för att hjälpa mig när jag kände att orken började sina. Nu har hon varit hos oss i nästan två veckor och idag var dags för henne att åka hem.

Älskar dig min fina mamma.
Det är alltid en liten sorg när jag skiljs från min  familj, för jag vet att det dröjer till vi ses igen. 

Så innan inspelning av musikvideo, som står på dagens schema, har vi tagit oss till havet. 
Tänk så nära vi har till denna idyll. 

Barnen leker vid stenarna, vågorna kluckar  rogivande och lukten från tången tar mig tillbaka till barndomen och stunderna i Bergkvara. 


Min fina mamma, när vi gick Pridetåget.

I kväll ska vi samla ett härligt gäng, som ska medverka i vår musikvideo "Sjung en sång med mig".

Mer om det senare! 

Njut av dagen ☀️ 

Foto: Amanda Sigfridsson Layout: Jonatan Månsson

Stämplat ut

Publicerat: 2017-07-05 Kl: 17:45:06 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Nu har jag stämplat ut. Nu är de veckorna här, som vi drömmer om och längtar efter resten av året.


Solen skiner och det är för närvarande lugnt i det Sigfridssonska hemmet (sällsynt!). 

Jag dricker en kopp kaffe i min solstol och drömmer om en semester fylld av sol & bad. 
Precis som de flesta gör den dagen man stämplar ut från jobbet och tar sommarsemester. 
Men vädret rår ju ingen på och jag har fått fina tips på vad man kan hitta på i Skåne av er, så det kommer inte gå någon nöd på oss (tror jag!). 

Tänk att det gått ett år sedan jag sa tack & adjö till P4 Kristianstad Sveriges Radio efter tre år som sidekick i morgonprogrammet.
Ett år, som jag spenderat på en underbar skola där jag fått nya fina kollegor och en massa nya erfarenheter. 
När semestern är slut återvänder jag till samma skola, där jag ska påbörja en ny tjänst, en drömtjänst för mig. 
Ser redan fram emot hösten.
Men först ska jag njuta av sommaren! ☀️

Min fd fina kollegor från P4.
Hoppas på att få dricka många koppar kaffe i min trädgård i sommar.

Sommartider hej hej, sommartider

Publicerat: 2017-07-04 Kl: 21:26:47 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Så här glad är jag över att det endast är 8 arbetstimmar kvar till min S.E.M.E.S.T.E.R!

Först och främst, TACK för alla era kommentarer här på bloggen och Facebook, där jag länkar alla mina inlägg.

Det ger mig energi och näring att fortsätta skriva. Förstår att det inte bara är vi som råkat ut för slimehysterin 🤣.

Nu till det jag inledde dagens blogginlägg med. I morgon jobbar jag min sista dag innan semestern. Det är väl en underbar känsla när man vet att ingen klocka ska ringa och man kan sunka runt i myskläder i flera veckor.
Det är precis vad jag ska göra, bara vara, så gott det går.
För jag är så trött, har nog aldrig varit så trött.
Denna sommar ska jag ta hand om mig själv, lyssna på min kropp och lägga alla måsten åt sidan. Hoppas jag kan hålla vad jag lovar mig själv.

Jag har inga speciella planer, något jag annars brukar ha. Vill upptäcka skånska pärlor tillsammans med familjen, kan du ge mig några tips?
Gärna där barnen kan härja fritt 😜. 

Sen är jag ju förstås aldrig helt ledig på sommaren, för jag är ju ute och spelar en del. Men det är ju en av de saker i livet jag älskar. Det ger mig så mycket att stå på scenen och få träffa er alla i publiken. 

Ska du hitta på något skoj i sommar? 
☀️

Vad gör man inte....

Publicerat: 2017-07-03 Kl: 20:48:28 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

.... för sina barn, hade jag kunnat skriva. Men vad gör man inte "för lite lugn och ro" är vad jag tänker skriva. 😜

Länge har jag hört vänner och kollegor, som kört skytteltrafik till affären och Apoteket i jakt på raklödder, linsvätska och lim. 

Men jag har klarat mig. Trodde jag.
I en veckas tid har jag hört tjatet om "fluffyslime". 
För dig som inte har barn i skolåldern kan jag berätta att det är slime (sådant kladd man kan köpa på burk, som barnen leker med), som man gör hemma av raklödder, lim, tvål, lotion och linsvätska. 

Efter en natt med lite sömn, en tidig morgon och utflykt med jobbet, orkade jag inte stå emot längre...
Maken körde till affären och införskaffade ingredienserna.
Glada i hågen satte sig barnen framför en youtubefilm, där en tjej berättade hur de skulle göra..

Det hela slutade med att barnen tröttnade och kvar blev jag och mannen, som kladdade och vispade som om det vore liv eller död i ca två timmar.  

Blev det någon bra fluffyslime då? 
Nej, inte ens det! 

I morgon åker jag och köper färdig slime. Punkt. 

Stormen före lugnet

Publicerat: 2017-07-02 Kl: 21:47:47 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

"Beundrar er. Jag tycker det kan vara en pärs bara att ta med barnen till Konsum"

Ja, det skrev en vän till mig efter någon av våra julkonserter. 

Och det kan verkligen vara en pärs att åka och handla med barn, så jag förstår.
😜
Men de där orden berörde verkligen mig och jag tänker ofta på det. Som rubriken lyder är det oftast "stormen före lugnet" innan vi är på plats och inte "lugnet före stormen", som ordspråket lyder. 

När vi väl står där på scenen tillsammans framför publiken är det värt all kaos.
( Väckning av tonåring med allt vad det innebär, påklädnad av duracellkaninen, kamning på den tredje, packning, lite uppsjungning om jag hinner, få i dem mat för att hålla blodsockret på jämn nivå osv....)
Det är helt fantastiskt att uppleva musiken tillsammans. 
Det är en enorm trygghet och jag känner alltid ett sådant lugn när vi väl entrar scenen. 

Idag på Hököns marknad var även Vilda & Älvin med på scenen.
De får alltid bestämma samma dag om de vill vara med. När man är snart 8 år får det vara dagsformen som bestämmer! 
Men de gånger de väljer att kliva upp och alla (inkl svärfar såklart) är samlade, njuter jag för fullt! 
❤️ 

https://open.spotify.com/track/0CynP3buTn4Cb5v8CkuFBq


Klicka på länken för att lyssna på låten!

Min blogg- mitt liv

Publicerat: 2017-07-02 Kl: 08:00:00 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Det där med att blogga.

Måste man vara nischad och hur mycket ska man "bjuda" på?  

Jag har alltid varit en väldigt öppen människa. 

Varför hymla om saker? 
Ibland är livet toppen och ibland känns det lite tufft. Sådant är livet.
I bland är jag världens bästa mamma, ibland är jag den sämsta.
Ibland är jag världens bästa fru, ibland en sämre sådan.
Ja, listan kan fortsätta med bästa och sämsta kollegan, vännen, dottern, systern osv.

Jag hade kunnat vara vidöppen här på bloggen, det är så mycket jag vill skriva om.
Men det handlar ju inte bara om mig, jag har barn som börjar bli stora.
Det gäller att hitta en balans.

Och jag har svårt att nischa mig. 
Vet inte om jag vill göra det heller?
Mitt liv består av så mycket:
Familjeliv, sång/musik, renovering, brinnande engagemang för barn med npf, musikal, resa och mycket mer. 

Nä, du som hänger med här får en salig blandning. Inte så flashiga foton (det har jag inte tid med), inget perfekt liv, utan mitt liv men med en gnutta integritet.
😊❤️😊 

Spelplats Hökön

Publicerat: 2017-07-01 Kl: 21:37:39 | I kategori: Sång/Musik/Artisteri | 0 kommentarer

I morgon kan ni lyssna på oss på Hökön- marknad & loppis kl 14.

😊

Foto: Amanda Sigfridsson

Förutom Familjen Sigfridsson kan du äta marknadskarameller, göra loppisfynd, kolla veteranbilar, äta vofflor och dricka kaffe.


Låter som det kan bli en toppendag!
Hoppas solen tittar fram ☀️

Vi ses! 

KÄRLEK

Publicerat: 2017-07-01 Kl: 21:29:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Är alldeles varm i hjärtat efter dagens prideparad. 

Det är sådana här dagar man får hopp och vågar tro på en bättre värld. 
🏳️‍🌈
Tack Pride-Kristianstad för att vi får möjligheten att påverka! 

För allas rätt till kärlek

Publicerat: 2017-07-01 Kl: 10:10:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Alla har rätt att vara den man är och älska vem man vill! 

Idag står vi upp för allas rätt att vara precis den man är, för allas lika värde och rätten att få älska vem man vill! 


Allt det jag radar upp är ju en självklarhet och det finns en stor sorg att det ens behövs ett Pridetåg.
Att det finns människor, som tycker något annat är för mig helt galet.

Men eftersom det finns männsikor, som tycker att alla ska vara stöpta i samma form är det en självklarhet att ställa mig med fanan högt i Pridetåget! 

Hoppas du också gör det! 
🏳️‍🌈

Vi går med Ages of Rock, som givetvis gillar olika! 🤘🏽🌈🤘🏽

Barnen har gjort egna prideflaggor! Att lära våra barn att gilla olika är en av de viktigaste uppgifter vi föräldrar har!