Töntigt=erfarenhet

Publicerat: 2016-12-01 Kl: 18:26:28 | I kategori: Allmänt

Jag minns det så väl.
"Tror du att du är något", "Zara & Mathilda är %#^%#!"Skäms du inte!?" osv.
Mitt största intresse var och är sjunga.
Jag och Mathilda hade samma intresse och gick samman. Vi sjöng på discon, talangjakter och små byfestivaler.
Men man fick inte synas för mycket, det fick inte gå allt för bra.
Då fick man veta det. Högstadiet.

Vår dotter, har en fantastisk gåva.
En gåva hon vårdar genom övning, varje dag. Hon har inte fått sin röst gratis utan övar och övar.
Precis som en handbolls, hockey eller fotbollsspelare. Träning på veckorna, match på helgerna.

Vår dotter blir bokad tillsammans med oss, sina föräldrar och ibland med hela familjen. Hon får en otrolig erfarenhet genom att spela tillsammans med oss och få stå på olika scener.

Men vet ni, det är tydligen töntigt att sjunga med sin familj.
Vår dotter får höra ord som:
"Varför sjunger du med dem, det är ganska töntigt!"
Så 12 åringen, som får så mycket erfarenhet av sina spelningar och samtidigt får göra det hon älskar mest, börjar tveka.
Och jag blir så arg! För vem har rätten att bestämma vad andra ska göra, vad som är rätt, fel, töntigt eller coolt!?

Musikbranschen är en tuff och hård bransch. Jag som mamma tycker det är fantastiskt att få vara med, hålla ett vakande öga, stötta, peppa och ge råd.
För att sedan, när hon är redo, låta henne ta klivet ut själv.
Och på sätt och vis har hon ju redan gjort det, då hon ju spelade Skorpan. Ganska ofta får hon sina egna spelningar numer.

Om vi går tillbaka till handboll, hockey och fotboll, så kan jag garantera att nästan hela familjen sitter på läktaren när det är match. Eftersom sport är väldigt åldersstyrt, kan man ju såklart inte spela i samma lag, men tryggheten att ha sin familj på plats finns där.

Vad gäller musik, så spelar åldern inte så stor roll. Musik förenar, så även sport såklart.

Både jag och Mathilda fortsatte med musik. Mathilda var medlem i Supernational (Från tv-programmet Popstars) och sedan arbetat med mycket med dans och musikal.
Jag hoppas (om Ängla själv vill) att hon fortsätter att följa sina drömmar och struntar i vad andra säger och tycker!!

Sen vill jag säga, att jag absolut lägger mer krut på alla de som stöttat och stöttar mig vad gäller musiken. Samma gäller Ängla. Hon har såklart fina vänner, som stöttar och peppar, samt alla ni i publiken, som sagt så fina ord om Ängla.
Det betyder mycket!
Men vi alla har varit tonåringar (eller har tonåringar) och minns hur ont det kan göra och hur viktigt det är att passa in.

Kommentarer
Postat av: Mona%20Persson

Denna avundsjuka. Man får inte sticka ut (utom när det gäller sport), vara bra på något och bli omtalad i tidningar och media. Hoppas hon fortsätter. Ni har en superduktig dotter och vad kan vara bättre än att uppträda med och lära av dom bästa. Speciellt när hon är så ung. Hälsa henne är du snäll. Mona

Svar: Tack snälla Mona! Det ska jag ❤️
Zara Kronvall Sigfridsson

2016-12-01 @ 18:53:10
Postat av: Pia

Usch så ledsen man blir när de är så elaka. De som håller på så mår nog inte bra i psyket o e avundsjuka när det går bra för någon. Hoppas hon fixar detta med elaka tungor o är ganska säker på att hon gör det för hon har många stöttande personer i sitt liv. Man blir bara så förbannad! Lycka till duktiga tjejen :) Kram

Svar: Tack snälla Pia ❤️
Zara Kronvall Sigfridsson

2016-12-01 @ 18:59:55
Postat av: lotta

Så synd att det är så. När sonen bytte skola för att börja musikklass fick vi

2016-12-01 @ 19:15:41
Postat av: Lotta

Så synd att man inte får hålla på med det man vill. Sonen spelar 3 olika instrument. När han börja gick han från klassen 10 minuter innan de sluta. Men gick direkt till spelning som då var dubbelsidig men även brosan spela. Så det blev 50 minuter extra tid i skolan. Vet att kamrater och föräldrar reagera på detta. Men som tur var stötta hans lärare honom. Så hon erbjöd alla som ville följ med honom och sen spela i 50 minuter. Även när han bytte till musikklass så fick både han och vi förfrågan om vi trodde vi/han var något. Hans mål är att komma in på C4 och sen bli musikvärlden. Jag hopps han når sin dröm liksom Ängla gör med sin

Svar: Herregud alltså, man slutar aldrig att förvånas! Jag håller alla tummar för din son! Klart att han lyckas! Man måste följa sina drömmar! Kram Zara
Zara Kronvall Sigfridsson

2016-12-01 @ 19:22:39
Postat av: Mamma

Jag håller helt med dig , de är inget annat än avundsjuka. Ängla är fantastisk på alla sätt, så jag hoppas verkligen att hon fortsätter. ❤️❤️❤️️❤️️❤️️

Svar: ❤️ Tack för fina ord! Kram Zara
Zara Kronvall Sigfridsson

2016-12-01 @ 19:25:37
Postat av: Anonym

Förstår din frustration, Ängla är jätteduktig och kan gå hur långt som helst. Det finns dock mycket av Jantelag kvar i vårt land👎🏻 Suck! Ni är trygga och kloka föräldrar och då får man trygga och kloka barn, sen är det naturligt att barn i hennes ålder tvekar när andra barn går på henne... hon verkar vara stark och medveten så det kommer gå över, är jag övertygad om! Som du vet har vi också musikaliskt duktiga och intresserade barn och håller med dig om vilken ynnest att få dela det med dem❤️ Blir så trött på avundsjuka och jantelag! kram Rebecca de la Motte

Svar: Tack Rebecca! Ja visst är det helt underbart att kunna göra detta som familj. Jag njuter varje sekund. Kram ❤️
Zara Kronvall Sigfridsson

2016-12-01 @ 19:48:42
Postat av: Johan Rönn

Ängla, det kallas avundsjuka. Ren och skär avundsjuka. Sådana ord kommer från människor som önskar att de hade någonting de kunde dela med sina föräldrar på samma vis som du delar din otroliga talang med dina.

Sluta aldrig brinna för det du vill.

Svar: Tack fina Johan för de orden! ❤️🙏🏻
Zara Kronvall Sigfridsson

2016-12-01 @ 19:52:49
Postat av: Anonym

Blir så ledsen när du skriver hur dessa normer styr och påverkar tankar. Ängla är fantastisk, avundsjuka tonåringar gillar vi inte! Go Ängla, Sveriges nya supertalang❤️

Svar: Ja, man blir ledsen. Tack för dina fina ord. Kram Zara
Zara Kronvall Sigfridsson

2016-12-01 @ 20:55:56
Postat av: Anonym

Det är säkert ren och skär avundsjuka... Ängla är jätteduktig och de ser ju de som retas...
Att ha samma intresse och brinna för samma sak i en familj är guld värt.
Hoppas hon orkar stå emot och fortsätter med musiken.
Kram till er allihopa/ Maria

2016-12-01 @ 21:54:58
URL: http://mariasvardag.bloggplatsen.se
Postat av: Annika

Åhhhhhhhhh jag blir så jäkla arg!!!
Väldigt bra exempel att jämföra med sporten. Begriper inte varför det är så. Men ni gör ett bra jobb! Fortsätt stötta. Att jämt höra att illvilja beror på avundsjuka hjälper tyvärr sällan den som är utsatt. Det kan tyvärr ta en annan vändning.
Jag hejar på er och på Ängla! Hoppas hon står emot!

2016-12-01 @ 22:24:00
Postat av: Malin

Det är så enkelt att skriva att det bara är avundsjuka och inget att bry sig om (och så tycker jag verkligen) men det är ju inte alltid så lätt att leva upp till, särskilt inte i en känslig ålder. Men hon verkar få fantastisk stöttning och trygghet hemifrån vilket är guld värt! Och som du säger, fokusera på alla fina ord och de riktiga vänner man har. Jag red i massor av år och åkte på tävlingar väldigt ofta, vilket hela familjen var engagerad i. De skjutsade, hjälpte mig med min ponny, hade heldagar med matsäck eftersom en tävlingsdag är ganska lång. Nu har min 10 åring börjat rida och jag har tagit upp det också så vi tillbringar mycket tid i stallet ihop hon och jag. Att göra saker tillsammans är toppen och förr eller senare kommer barnen ändå vilja göra saker helt på egen hand. De som är missunnsamma kanske aldrig upplevt så fin familjesammanhållning som ni verkar ha.

2016-12-02 @ 13:48:14
Postat av: Anonym

Hon bör inte tveka hon har redigt bra röst och kommer bli en av sveriges mest älskade artist. Sjunga med familj i så ung ålder är bra, tills hon har tillrekligt med erfarenhet att fixa det själv.

2016-12-04 @ 02:53:48
Postat av: Maria

När man på något sätt avviker från "normen"... Då är det som att vissa tar sig rätten att ifrågasätta ....
Det spelar ingen roll om man är duktig på något eller om man kanske skelar, är trådsmal eller lite mullig.
Säg till Ängla, att de som tar sig rätten att kommentera, mest troligt har något de själva vill dölja eller bara har en önskan om att kunna sjunga så fint som hon gör. Lär henne känna medlidande med dem istället - stackars dom som inget annat nöje har, än att hacka på andra.
Maria

2016-12-11 @ 11:39:41
URL: http://amiadesign.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback