Den lilla detaljen middag

Publicerat: 2016-01-19 Kl: 12:06:05 | I kategori: Allmänt

Alltså, hur gör du? Hur varierar du middagarna, som ska lagas i vardagen? 
Hur gör du för att undvika köttfärssås varenda eviga vecka?
Var finner du inspirationen? 
Hur jag än göra lagar jag samma rätter, vecka ut och vecka in. 
För att 
För jag kommer inte på något annat.


Nu har jag valt att varannan vecka ha matkasse och då färdiglagad mat.
Ja, potatis får man ju skala. Men det mesta är klart. Barnen bukar tyvärr inte jubla den veckan, men de får äta det som serveras. Bra i längden att de får prova på annan mat, som är lite annorlunda än det jag lagar.
Det kostar inte mycket mer än det skulle gjort om jag handlade själv. 
Ja, så med matkasse kan man ju lösa lite av problemet. 
Men jag önskar ändå tips! 
Tips på god helgmat, ni vet, då det ska tändas ljus och alla sitter fint runt bordet. 
😝
Kommentarer
Postat av: Malin

Hög igenkänning! :) Vi kör matkasse varannan vecka (mathem) och jag sparar alltid recepten så flera rätter har vi gjort om. Bra sätt att få nya idéer. Annars brukar jag passa på att köpa mycket köttfärs när det är bra pris och sen dela upp det innan jag fryser in det. Bra bas som funkar till mycket, pannbiff, köttbullar, köttfärssoppa, gryta etc. Hel laxsida funkar alltid som helgmat hos oss. Så lätt att slänga in i ugnen med lite flingsalt och citron. Grytor fixar vi gärna också på helger. Man har tid att låta den stå och koka hemma och man kan oftast ha i det man hittar och behöver bli av med.

Svar: Varannan vecka är lagom! Har också sparat en del recept, men sen glömmer jag det :) Kanske skulle organisera dem lite bättre! Köpa en fin bok, klippa och klistra! Det tror jag! Färs är alltid bra, något vi äter ofta.. Kanske för ofta :) Älskar också grytor!! Tack för du delar med dig!!
Zara Kronvall Sigfridsson

2016-01-19 @ 12:52:35
Postat av: Sandra

Kycklingfilé är nåt vi alltid försöker ha i frysen. Kan användas till mycket och kan vara snabblagat.
Ibland på helgen rullar jag in dem i lite bacon, steker snabbt lite runt om och in i ugnen. Till brukar vi ha olika ugnsrostade rotfrukter och bearnaisesås.
Annars kan man ibland få tag på ytterfile till bra pris och då kan man ju tex. fylla den med färskost med någon smak man gillar och äta kanske en svampsås/rödvinssås till och 80-tals klassikern hasselbackspotatis.
Ja kanske att det var nåt litet tips i alla fall.

Svar: Tack! Kycklingen får det nog bli i helgen!!
Zara Kronvall Sigfridsson

2016-01-19 @ 18:22:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback