Fullmatad vecka med härligt slut!

Publicerat: 2016-08-28 Kl: 22:08:06 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Vilken vecka och vilken helg! I bland är det underligt hur mycket man kan få plats med under en vecka.
Jag tror jag maxat denna som just gick.
Efter en vecka på jobbet med två sena kvällar drog jag direkt till något väldigt spännande på fredagen när jag stämplat ut. En smygrelease av Emma Pettersson & Agneta Almqvist bok "Glöm inte att andas"! Emma blev brutalt misshandlad och lämnad att dö på ett fält i Kristianstad 2009 av sin ex-pojkvän. I boken berättar Emma om hennes kamp att överleva och hur hon gått vidare. Till boken medföljer en cd-skiva, där "spökskrivaren" Agneta, som är musiker också tonsatt Emmas ord. Där kommer jag in i bilden.
Jag har fått äran att sjunga några av låtarna och fick så även göra på denna release. Tyvärr missar jag releasen för allmänheten den 3 sep på Bokfestivalen i Kristianstad, men jag tycker verkligen att DU ska gå dit.
Emma läser ur boken och det är så starkt! Vera Kronbäck, som också sjunger på skivan, kommer framföra låtarna där och hon är så duktig!

Kvinnorna bakom boken: Agneta & Emma!

Någon rast och ro blev det dock inte på lördagen. Då var det dags för mer roliga saker!
I samarbete med Fearelde kulturförening har jag anordnat en konsert med unga talanger från trakten och i lördags var det dags! Det blev väldigt lyckat! Underbart att se så många från trakten komma till parken med sina picknickkorgar för att stötta och lyssna! Och de fick minsann njuta både av vackert väder och duktiga talanger! Tack alla medverkande och publiken! Det är kul att engagera sig när responsen blir så fin!

Jag tillsammans med talangen Tilde. Foto: Bertil Nilsson

Efter hektiska dagar behöver man lugn och ro. Så när jag blev erbjuden denna vy i lördags kväll tackade jag inte nej!

Foto: Jannica Sjöström

Nu ser jag fram emot en ny vecka med härliga kollegor och hoppas att den blir en aning lugnare... 😉

Här är jag!

Publicerat: 2016-08-22 Kl: 22:05:13 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Jag lever! Håller bara på att förhålla mig till familjens nya tider och rutiner!
Men det går ganska bra får jag säga. Tar dag för dag, som man ska brukar de säga.

Jag tror det är bra med förändringar.
Eller, för mig är det bra. Älskar att lära mig nya saker, som ger mig något. Att jobba på radion gav mig massor, att sjunga och möta en publik ger så mycket glädje och att arbeta med männsikor är helt fantastiskt! Inte problemfritt men så givande, spännande och roligt!

Ett plus med mitt nya liv är att jag äntligen får kvällar! Tidigare fick jag förbereda för kväll så tidigt och kände mig ofta stressad av läxor & kvällsaktiviteter. Och hur bra är det? Nu känner jag ett lugn. Bara det att jag kan blogga kl 22 på kvällen!
Det är nog så att allt har en mening!

Nu har jag tid att trassla ut hår från en borste kl 21 på kvällen(!), utan stress. Bara det!

Julskiva på G

Publicerat: 2016-08-14 Kl: 21:36:54 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Varje ledig stund vi har just nu spelar vi in vår julskiva som kommer i november.
Det är fantastiskt att man kan sjunga in hemma och sedan skicka vidare till producenten i Skara. Emil spelar in, coachar och arrangerar sången. Vi försöker lyda och göra som han säger 😉.

I dag sjöng Älvin & Vilda in för första gången i deras liv. Något de tyckte var väldigt spännande. Att höra sin egen röst sen var väldigt speciellt.
Det blir en skiva med klassiker, några lite nyare låtar och någon helt nyskriven.
Det är så roligt att vi fått möjligheten att göra detta! Tänkt så många roliga saker vi får uppleva- så tacksam och glad!

Glöm inte att boka biljetter till våra julkonserter i Kristianstad och Karlsborg.

Här hittar du biljetterna!

Ny på jobbet

Publicerat: 2016-08-12 Kl: 15:42:10 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Det är ganska skönt när man väl kommer igång, eller hur? Man får väl lov att kalla det mjukstart när man arbetat två dagar, men ändå. Det känns bra.
Sitter just nu och njuter av augustisolen, tar varje chans till att varva ner. Något jag varit tvungen att lära mig och fortfarande övar på.

Träningsväskan packad inför kick-off!

I går började jag på mitt nya jobb.
Jag är tillbaka i skolans värld (12 år sedan sist 😳).
Det verkar vara en fin arbetsplats med fina kollegor. Barnen har jag inte träffat ännu, men det ser jag verkligen fram emot. Precis som det är när man är ny på ett ställe, så är huvudet ganska fullmatat. 😄 På ett härligt sätt.
Kanske lite extra sliten av vår kick-off, som innehöll tre pass på Friskis & Svettis- men kul var det!

Nu tar fru Kronvall Sigfridsson helg med allt vad det innebär. Kanske ett glas vin, lite knattefotboll, städning och uppladdning inför en hel arbetsvecka!

Trevlig helg önskar jag dig! ❤️

Ett djupt, djupt andetag

Publicerat: 2016-08-08 Kl: 12:07:25 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Jag minns mångas ord när barnen var små, "problemen blir värre ju äldre de blir". Just då ville man nästan ge dem på flabben. Med sömnbrist (som man ofta har med små barn) tänker man att det verkligen inte kan bli värre! Ja, inte för att man inte uppskattar och älskar sina barn, men ja, ni fattar!?

Nu har vi kommit till de stadiet då barnen är större. En tonåring (inte fyllda, men känner igen beteendet) och två 7 åringar, fulla av liv, trots, glädje, ilska & kärlek.

Tre barn med olika intressen och aktiviteter. Vi kollade just igenom hösten och fick en smärre chock! Men det är väl så här det är i några år antar jag? Bara att åka med, försöka andas (vilket jag är superbra på- not!) och njuta!

Lite heltidsarbete och inspelning av julskiva på det ni 😂😂
Mitt i all stress över allt som ska hinnas med är jag så tacksam att jag lever det liv jag gör. Är gift med mannen i mitt liv, har tre barn som jag älskar av hela mitt ❤️ och får möjlighet att musicera. Skulle inte byta ut det mot något i världen!

På väg hem

Publicerat: 2016-08-07 Kl: 13:13:22 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Det är ju klart att solen väljer att visa sig just samma dag som vi ska åka hem.
Hem från Karlsborg- mitt andra hem.
Inte en ända dag har vi kunnat ligga vid Vätterns strand, men vi har ju såklart hittat på andra roliga saker.

Har njutit av blåbär till frukost varje dag, som vi själva plockat.
Kantarellplockning- mums!
Njuter av dagens solstrålar.

Nu sitter jag i solen och inväntar resan hem. Snart börjar nytt jobb för mig och skola för barnen, skönt när rutinerna kommer igång igen. Även om det är gött med ledighet tror jag vi alla mår bäst av just vardag & rutiner.

Hade önskat mer sådana här dagar, men man kan inte få allt. Detta foto är från sommaren 2015 på mamma & Anders.

Jul med Sigfridssons

Publicerat: 2016-08-04 Kl: 09:11:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu är biljetterna släppta till våra julkonserter i Garnisonskyrkan i Karlsborg och på Teatern i Kristianstad.
I Kristianstad ger vi tre konserter och i Karlborg en. Jag ser mycket fram emot alla fyra konserter, men det ska bli extra skoj att få komma "hem" och spela i Karlsborg i en kyrka där jag har många minnen. Det ska bli roligt att få visa Karlsborg vad jag pysslar med nere i Skåne, mitt nya hem.

I Garnisonskyrkan har jag stått varje avslutning med skolan och uppträtt i andra samanhang som ung. Många minnen finns bevarade i denna pampiga kyrka!
På äldre dagar har jag fått många underbara minnen även på Kristianstads teater, som blivit en favoritplats! En av de mysigaste platserna jag vet faktiskt.

Det kommer bli en mysig stund med en kavalkad av sånger som hör julen till. Jag kan lova att det blir en familjär och härlig stund där allt kan hända, Älvin är ju med 😋.

Vil du boka biljetter?
www.nortic.se
bokabiljetter@live.se
Kristianstads Turistbyrå: 044-135335

Foto: Amanda Sigfridsson

Familjen Sigfridsson, bestående av Lasse, Emil, Zara, Ängla, Vilda, Älvin & Jonatan, presenterar för andra året i rad en innerlig, varm och mysig julkonsert på Kristianstads Teater 10 & 11 december samt i Garnisonskyrkan i Karlsborg 27 november 2016.

Lasse Sigfridsson gör just nu karriär som soloartist efter 45 år som basist och sångare i dansbandet Lasse Stefanz. Hans son Emil är artisten med många strängar på sin lyra men kanske mest känd för sina musikaluppsättningar i Kristianstad de senaste åren. Emils fru, Zara Kronvall Sigfridsson, var tidigare med i folkpopgruppen Sarek som 2003 fick en stor hit med melodifestivalbidraget "Genom eld och vatten. Hon har även spelat musikal i Kristianstad. Med på scen finns också Emil och Zaras barn, Ängla 12 år, Vilda 7 år och Älvin 7 år. Sigfridssons ackompanjeras av deras trogna följeslagare Jonas Svensson på piano och Jonatan Månsson på slagverk. Årets gästartister består är Eukaristikören i Kristianstad och (I)blandkören i Karlsborg.

Missa inte heller familjen Sigfridssons julskiva som släpps i november.

Varmt välkomna! ❤️

Karlsborg i mitt ❤️

Publicerat: 2016-08-03 Kl: 20:22:25 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Jag tror att jag använt den rubriken förr!?
Ja, kanske varje sommar när jag åker "hem". Hem till Västergötland och Karlsborg. Den lilla ort där jag fick växa upp. En by mellan två sjöar, Bottensjön och Vättern, som är alldeles ljuvlig framförallt på sommaren.

En åktur med radiostyrdbåt.

I kväll tog jag en motionsrunda på fästningen och jag kände ren och skär lycka! Lycka över att jag fick växa upp här, lycka över den vackra naturen och lyckan att få besöka min lilla by. Tog ett gäng bilder för att du ska förstå hur vackert det är här i Karlsborg. En plats jag verkligen tycker att du ska besöka, framförallt på sommaren! Eller varför inte den första advent, då vi ger en julkonsert i Garnisonskyrkan. Det kommer bli magiskt!

Högkvakten/porten in till fästningen.
Garnisionskyrkan, där vi ska ha julkonsert 1:a advent.
Soldathemskiosken, där jag arbetat på somrarna samt extra under gymnasietiden.
Fästningstorget.
Gick upp på en av vallarna.
Utsikt över Karlborg och Vättern.