I ur och skur

Publicerat: 2014-01-19 Kl: 11:24:16 | I kategori: Allmänt

Denna vecka klappar jag mig verkligen på axeln (vilken störig person jag är denna vecka. Trivs med mitt liv, är glad över mitt jobb och klappar mig på axeln! Så osvenskt!).
Det gör jag för att peppa mig själv att fortsätta med träning och vardagsmotion! 
Tre gånger på gymmet och promenader de andra dagarna.
Hoppas det håller i sig, för min karaktär är inte av den bästa om man säger så..
I dag var inget undantag, utan ut i blåsten och snön som på sina ställen låg i drivor! 
Höll på att landa på röven vid ett flertal tillfällen! 

Har aldrig någonsin haft då varma skor! Timberland köpta på footway.com
Lyssnar på
Poddar och gamla sommarprat jag missat! Det gör att man inte vill att träningstider eller promenaderna ska ta slut! Ett tips! :)

Det blåser friskt i skåneland idag! 


Kommentarer
Postat av: Anna

Usch, vad jag ogillar när någon säger "osvenskt" i den negativa bemärkelsen!
Jag tycker du ska tala för dig själv och inte dra in oss andra i din tråkiga inställning om svenskar. Skulle du skriva "så ofranskt"? Så "osomaliskt"? Har du hört någon dito sagt så om sig själv och sitt eget folkslag..?
Nä, skulle inte tro det.

Vet du vad du nyss gjorde, du gjorde något som är typiskt svenskt; att bara söka något negativt att skriva om sitt folkslag, för en del, som du, tror att man har "självdistans" när man säger så.
"Vi svenskar är så trista, tysta.. blabla.." Det är kanske det som tagit oss så långt fram i utvecklingen, länge sedan det var krig, vi har demokrati mm. Vi är tålmodiga, lugna, toleranta, eftertänksamma, givmilda...
Vad vill du annars att vi ska vara då, Zara? Gapiga, egocentriska..? Fanatiska?

Svar: Hej! Jag har läst din kommentar och respekterar fullt hur du känner inför det. Nu var det väl med en aning glimten i ögat jag skrev just det. Men jag tycker nog att det är typiskt osvensk att klappa sig själv på axeln eller säga att man är bra på något högt utan att skapa irritation. Men det är ju min upplevelse och jag drar absolut inte alla över en kam. Det finns hur mycket som helst jag gillar med oss svenskar och som jag är stolt över. Du nämner några av dom i din kommentar. I bland är jag negativ men oftast försöker jag vara positiv, som alla andra antar jag. Ber om ursäkt att jag skapade irritation hos dig. Fast ibland kan det vara bra att diskutera sådant här. Önskar dig Anna allt gott och hoppas du inte blir lila irriterad nästa gång du kikar in (om du gör det?) mvh Zara
Zara Kronvall Sigfridsson

2014-01-21 @ 21:09:48
Postat av: Pia

Håller med dig Zara att så ska man inte säga om man e svensk eller rättare sagt ...folk tycker inte om det men va fasen strunta i det för visst tusan e du duktig o jag brukar berömma mig själv också eftersom ingen annan gör det. :)

Svar: Bra att du berömmer dig själv!! Borde vi göra mer!! Kram
Zara Kronvall Sigfridsson

2014-01-24 @ 08:25:40
Postat av: Pia

Jag menar att du också har all rätt i o berömma dig o strunta i vad andra säger. svårt att framhålla sig men tycker vi har all rätt o göra det. kram

2014-01-24 @ 21:11:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback